background img
banner

Sűrű a programjuk

Szinte minden hétvégére jut egy országos bajnokság a Spartacus kajak-kenusai számára. A szeniorok kezdték a sort, a mostani hétvégén az utánpótlás következik, majd az U23-as seregszemlén bizonyíthatnak a bajaiak. Az idősebb korosztály magasra tette a lécet a fiatalok számára.

Kicsik és nagyok egyaránt hajóba szálltak a Spartacus kedd délutáni edzésén. A nyári időszakban nem szokatlan a látvány a Türr Kilátónál, hogy egyszerre több tucat kajak és kenu szeli a Sugovica vízét. Szükség is van a megfelelő felkészülésre, hiszen ezekben a hetekben fontos feladatok várnak a bajaiakra. Az elmúlt hétvégén a szeniorok számára rendeztek országos bajnokságot, ahol összesen 15 sportolónk indult.

Körmendi László bajai Spartacus SC

„Én egy kicsikét le vagyok lombozva, de ez azért van, mert most megpróbáltunk a csapat érdekében sikeresen nevezni. Olyan számokban indulni, ahol csapatban indultunk. A csapatnak mindig meg van az a hátránya, hogy ha nem összeszokott a társaság, akkor azért elverik az embert. De nagyon élveztük a dolgot, nagyon tetszett, nagyon jó volt. Viszont a többi csapattag meg nagyon sok sikert ért el.”

Ezt támasztja alá, hogy a bajaiak valóságos éremhalmozást mutattak be a versenyen, hiszen összesen három aranyat, négy ezüstöt és nyolc bronzot nyertek a mieink. A sikerek értékét növeli, hogy nem éppen gyenge mezőnyben sikerült mindezt elérni.

Komáromi Edit edző, Bajai Spartacus SC

„Igen, most is megtalálható volt a futamokban több régi olimpiai bajnok. Ők nem felejtettek el nyilván sem kajakozni, sem kenuzni. Jó volt vízen lenni, jó volt őket is látni.”

A rutinosabb generáció után most a fiatalokon van a sor, hogy bizonyítsanak. A hétvégén az utánpótlás számára rendeznek ugyanis országos bajnokságot, ahová ismét népes csapattal utazik a Spartacus.
Bajai Tv

Kapcsólódó témák
Ez is érdekelheti
Hozzászólások