background img
banner

Bajai Természetjárók Egyesülete

10662200_703040036457117_8050986207967475553_oA Bajai Természetjárók Egyesülete 2000 novemberében alakult. Elnöke 2006 decemberéig Halmai Istvánné volt. 2007-től Varga Sándor lett.
Egyesületünk célja minél több embernek programokat szervezni a szabadidő egészséges és hasznos eltöltéséhez.
Három fő sportolási lehetőséget biztosítunk tagjainknak: gyalogtúrázás, kerékpározás, futás.

Gyalogos szakosztályunk két hetente kirándul a Mecsekben, a Szekszárdi dombság festői tájain. Buszos kirándulásainkkal az ország távolabbi turisztikai látnivalóinak megismerését is lehetővé tesszük a velünk együtt túrázóknak.
Minden nyáron csapatunk 1 hetes nyaralást szervez egy adott tájegység bebarangolására. Rendszeresen részt veszünk teljesítmény túrákon, tájékozódási versenyeken, és egyéb a szomszédos megyékben székelő hasonló egyesületek kirándulásain.
Kerékpáros szakosztályunk tavasztól késő őszig havi rendszerességgel szervez kerékpáros túrákat. Tavasszal és nyáron többnapos kerékpártáborba hívjuk a kerékpározás kedvelőit. Ezek mellett részt veszünk a Nemzetközi Kerékpáros Túratalálkozón is.
Futóklubunk nagy múltra tekint vissza. Először mint Bajai Amatőr Futóklub szerezett futó versenyeket, jelenleg mint egyesületünk futó szakosztálya végzi e tevékenységet. A bajai Petőfi szigeten rendezzük futóversenyeket, amik egyben családi futó- illetve gyalognapok is (Medve, Locsoló, Randi, Mikulás, Szilveszteri futás) Hagyományos rendezvényünk még a Virgonc futás is, amin a város apraja-nagyja részt vesz.
Egyesületünk tavasszal és ősszel rendezi meg már hagyományosnak számító országos hírű Tavaszi Túra és Deák Ferenc Vándorkupa elnevezésű teljesítménytúra versenyeinket. Ezeken a versenyeken a táv futva, kerékpározva illetve gyalog is teljesíthető. Egyesületünknek 2007-ben 73 tagja volt. Programjaink meghirdetésre kerülnek helyi újságokban, plakátokon, illetve az egyesületünk honlapján.

Cím:  6500 Baja, Bem József u. 8.
E-mail: bajaiturazok@citromail.hu
Weboldal: www.bajaiturazok.hu