background img
banner

Majdnem meglett az érem

Korosztályos világbajnokságon szerepelt a hétvégén Bonyai Regina. A Bajai Vízisport Klub válogatott kenusa fővárosi párjával kettő távon is összemérte erejét a világ elitjével. Az összevetésben megállták a helyüket a mieink.

Ezek a felvételek még a felkészülés idején készültek, amikor Regina és Rebeka egy héten át Baján edzett. A páros jó formában érkezett a Fehéroroszországban rendezett világbajnokság helyszínére, ahol 200 és 500 méteren álltak rajthoz. Mindkét számban sikerrel vették az előfutamokat és bejutottak a döntőbe. Végül 500 méteren az ötödik, míg 200-on alig lemaradva a dobogóról a negyedik helyen zárt a páros.

Bonyai Regina Bajai Vízisport Klub

„Az 500 előfutamunk nagyon jól sikerült, az mind a kettőnknek tetszett, jó érzésekkel szálltunk ki. Reménykedtünk ott is, hátha meg tudjuk csípni a harmadik helyet. A döntőben mindent megtettünk, kihajtottuk magunkat, ötödik helyig sikerült, annak örültünk. 200 méteren az előfutamunk nem nagyon tetszett, ott csapásszámilag nem volt annyira jó. De a döntőre összeraktuk magunkat, a rajt is jó volt, minden. Becsúsztak elénk a németek egy kicsit.”

Huszár Henrik a Bajai Vízisport Klub vezetőedzője előzetesen szerette volna, ha a lányok éremmel a nyakukban jönnek haza a VB-ről. Erről néhány századdal ugyan lecsúsztak Regináék, azonban ettől függetlenül a szakember elégedett a teljesítményükkel.

Huszár Henrik vezetőedző, Bajai Vízisport Klub

„Csakis 200-ra hegyeztük, mivel a szövetségi kapitány a verseny előtt pár nappal jelentette ki, hogy akkor írták ki az 500 méteres távot, tehát 500-ra semmit nem készültünk. Ez meglepetés is volt, hogy ötödik helyre meg tudtuk hozni. 200-ra készültünk, arra gyúrtuk a lányokat. Mindent megtettek amit tudtak a lányok, én örülünk neki, hogy ilyen szépen tudtak teljesíteni. Évről évre a teljesítményük csak javul.”

Regina a világbajnokság után sem áll le, hiszen a hétvégén hajóba ül az ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon.
Bajai Tv

Kapcsólódó témák
Ez is érdekelheti
Hozzászólások