background img
banner

Hazai győzelem

Az év első hazai bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap este a Bajai Bácska FKE B csoportos férfi kosárlabda csapata. A héten edzőváltáson átesett gárda a Budafok együttesét látta vendégül az MNÁMK sportcsarnokában. Cservék Csaba bemutatkozása jól sikerült.
A gyenge bajnoki szereplés miatt edzőváltás mellett döntött az elnökség, Hosszú István és Cservék Csaba helyet cserélt a kispadon. Az alapszakasz első körében a Budafok hazai pályán 19 ponttal nyert a Bácska ellen, most is győzelmi reményekkel érkeztek Bajára a fővárosiak. Jól is kezdték az összecsapást, az első negyed után öt ponttal vezettek a vendégek. A folytatásban összeállt a Bácska védekezése, támadásban pedig Vukicevic vezérletével fordítottak a bajaiak. A harmadik negyed végére húsz pontra nőtt a különbség, ami el is döntötte az összecsapást. Így még a kicsit gyengébben sikerült záró játékrész is belefért, végül 78-67-re nyert a Bácska. Mivel Cservék Csaba egyelőre nem szeretne a sajtó rendelkezésére állni, így a lefújást követően a másodedző, Hosszú István értékelt.

Hosszú István másodedző, Bajai Bácska FKE
„Azt hiszem végig a kis csapatunk irányította a játékot. Ők úgymond szaladtak az eredmény után. Volt mikor kicsit jobban megközelítettek minket, de szerencsére itt a végén a fáradtság ellenére is azért maradt annyi előny, hogy úgy mondhatni, hogy simán győztünk.”

A Bácska ezzel a második győzelmét aratta a bajnokságban, legutóbb október 15.-én, a SMAFC ellen örülhettek Délityék. A siker kulcsa a védekezés volt, a második és a harmadik negyedben a fővárosiak nem találták az ellenszert a bajai zónára. A Budafok mestere természetesen csalódott volt az eredmény miatt.

Károly Máté vezetőedző, Budafok
„Kaptunk egy tíz pont hátrányt, amit utána az egész mérkőzésen kellett ledolgoznunk, nem sikerült. A második félidőben a zónavédekezés is kicsit megzavart minket. Csak a negyedik negyedben tudtuk a saját játékunkat játszani, egy kicsit azt játszottuk, amit én szerettem volna az egész mérkőzésen. Sajnos ez Baján nem sikerült.”

A Bácska egyik legjobbja Pálkerti Tamás volt, aki a második félidőben több lepattanót gyűjtött be, labdákat szerzett és fontos pontokat dobott.

Pálkerti Tamás Bajai Bácska FKE
„Az első negyed még egy kicsit döcögős volt, aztán a második negyedben szerencsére megindult a szekér. Aztán a félidő után a harmadik negyedben, ahol kicsit meg szoktunk akadni hál istennek ott is ment. A negyedik negyedben pedig tudtuk tartani az eredményt.”

A győzelemmel a Bácska pontszámban utolérte a tizedik helyen álló SMAFC gárdáját. Folytatás szombaton a Tehetséges-Fiatalok Budapest otthonában.
Bajai Tv

Kapcsólódó témák
Ez is érdekelheti
Hozzászólások